Opplysningens dialektikk

Opplysningens dialektikk - Theodor W. Adorno, Max Horkheimer | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Theodor W. Adorno, Max Horkheimer
DIMENSJON
3,78 MB
FILNAVN
Opplysningens dialektikk.pdf
ISBN
1906837848890

BESKRIVELSE

Har menneskehetens frigjøringsprosess ført til dens fangenskap? Adorno og Horkheimer argumenterer for at det vestlige opplysningsprosjektet med nødvendighet slår om i irrasjonalitet. I stedet for at menneskeheten frir seg fra naturens undertrykkelse, synker den hen i en ny form for barbari. Med eksempler fra homeriske epos og Hollywoods filmer til nazistenes konsentrasjonsleire og moderne reklameindustri finner forfatterne forbindelser mellom mytologi, fascisme og vår tids massekultur. Opplysningens dialektikk er en historiefilosofisk klassiker og regnes av mange som den kritiske teoris bibel. Den ble utgitt for første gang i 1947.

33-46. Har menneskehetens frigjøringsprosess ført til dens fangenskap? Adorno og Horkheimer argumenterer for at det vestlige opplysningsprosjektet med nødvendighet slår om i irrasjonalitet. I stedet for at menneskeheten frir seg fra naturens undertrykkelse, synker den hen i en ny form for barbari.

Det er et hovedverk innenfor Frankfurterskolens kritiske teori som først ble mangfoldiggjort som stensilutgave i 1944. Manuskriptet ble gitt ut som bok i 1947 av Querido i Amsterdam, deretter på ny i 1969 av Suhrkamp i Frankfurt am Main. Dialektikk er en metode som gjennom samtale - spørsmål og svar, bevis og motbevis, argument og motargument - søker å bestemme begrepenes innhold eller, mer allment, trenge inn i et problem.

RELATERTE BØKER