Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen

Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen - Torgrim Eggen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Eggen
DIMENSJON
4,43 MB
FILNAVN
Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen.pdf
ISBN
2429391839342

BESKRIVELSE

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag.Axel var den siste av sitt slag. Nei, den eneste.Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. En fluktvei, kalte han det. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge - selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere.Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far.

Nei, den eneste. Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer ... Kjøp Axel - Fra smokken til Ovnen.

Jensen er oversatt til tysk, engelsk, nederlandsk, fransk, italiensk, dansk og finsk.I et par tilfeller skrev han manuskript på engelsk, som så ble oversatt og utgitt på norsk. I Axel Jensens liv var det mye av alt. Det er ikke det minste rart at Torgrim Eggen har brukt ni år på å samle dette livet mellom to permer.

RELATERTE BØKER