Norske utedoer

Norske utedoer - Thor Gotaas, Roar Vingelsgaard | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas, Roar Vingelsgaard
DIMENSJON
9,4 MB
FILNAVN
Norske utedoer.pdf
ISBN
8785266898681

BESKRIVELSE

En rikt illustrert historie om norske utedoer fra middelalderen fram til i dag. Hva tørket man seg med før dopapirets tid? Hvorfor hang det kongebilder på utedoene? Hvordan var de ulike tradisjonene landet rundt? Og hvorfor varierte størrelsen på dohullene? Norske utedoer omhandler det seriøse og kuriøse. På 1700-tallet tømte nattmenn doene i byene og ble frosset ut sosialt på grunn av det urene yrket. Utover på 1800-tallet ble hygiene viktigere og førte til flere doer. Før det gjorde befolkningen på landsbygda ofte fra seg utendørs. Utedoens historie belyser både sosialhistorie, kulturhistorie, sosiologi, psykologi, kjønnsroller og fremveksten av et moderne Norge. Norske utedoer løfter fram noe allment og hverdagslig og setter det inn i en større sammenheng.

Fri frakt. 349 ... Norske utedoer var også på tredjeplass på Boklista fredag, og vi venter spent på om den kan komme enda lenger opp kommende fredag.

Utover på 1800-tallet ble hygiene viktigere og førte til flere doer. Før det gjorde befolkningen på landsbygda ofte fra seg utendørs. Anmeldelse av Norske Utedoer: Et praktstykke som tegner et bilde av norsk kultur.

RELATERTE BØKER