Det norske dialektlandskapet

Det norske dialektlandskapet - Brit Mæhlum, Unn Røyneland | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brit Mæhlum, Unn Røyneland
DIMENSJON
3,11 MB
FILNAVN
Det norske dialektlandskapet.pdf
ISBN
7161622934776

BESKRIVELSE

Boka gir en oversikt over det tradisjonelle norske dialektlandskapet, men legger samtidig stor vekt på endringene dette landskapet har gått gjennom de siste tiårene. Resultater fra nyere forskning rundt om i landet blir trukket inn, og framstillingen gir slik en situasjonsrapport over dialektenes stilling i dag, på begynnelsen av 2000-tallet. I tillegg diskuterer forfatterne hvordan en kan tolke de endringene som pågår. Framstillingen trekker veksler på både klassisk dialektologi og nyere sosiolingvistikk, og har også med en faghistorisk orientering om disse to tradisjonene innenfor talemålsforskningen. Boka inneholder dialektkart og nye dialekteksempler. Det norske dialektlandskapet er aktuell for studenter i nordistikk og norsk i grunnskolelærerutdanningen, og for andre som ønsker å studere det norske dialektlandskapet.

Innføring i studiet av dialekter. oslo: Cappelen Damm akademisk, 2012.

Denne boken er skrevet av forfatteren Brit Mæhlum Brit Mæhlum 08/27/2010. Last ned bøker på vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org. Det norske dialektlandskapet.

RELATERTE BØKER