Til naturen

Til naturen - Henry D. Thoreau | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henry D. Thoreau
DIMENSJON
5,62 MB
FILNAVN
Til naturen.pdf
ISBN
9097135581919

BESKRIVELSE

Til naturen inneholder to klassiske tekster av forfatteren av 'Walden. Livet i skogene'. Også her handler det om å bruke og nyte naturen, og om kunsten å gå i skogen. I 'Kunsten å gå' ('Walking', 1862) inngår livsfilosofiske betraktninger og poetiske naturskildringer. Thoreau utforsker sitt emne som om det også var en reise: Mens han vandrer i skogen, vandrer tankene. Underveis viser han både til Østens tenkere og til pilegrimene; til middelalderens vaganter og romantikkens vandrere. Mennesket er født til å gå, og både kropp og sinn er tjent med den eksersisen fotturen gir, mener han. I 'En vintervandring' ('A Winter Walk', 1843) handler det på samme måte om å stemme sitt sinn etter naturen, om kunsten å se det store i det lille og skjønnheten i den rekreerende naturen. Dette inngår også i forfatterens sivilisasjonskritiske program. For ham er naturen en både livgivende og intellektuelt stimulerende kilde til selvstendig tenkning. Etterord av Thure Erik Lund Illustrasjoner av Einar Sigstad

Barna blir kjent med naturen, noe som kan føre til at barna får mer omsorg for den. Mennesket er en del av naturen, og all natur bør behandles slik at mangfoldet respekteres og tas vare på. Etikkens begrep om naturrett bør, ifølge økosofien, gjelde all natur.

På bloggen Chili og kjærleik, får du flere tips til hvordan du gjennomfører turbingo. Denne aktiviteten gjør ingen skade på naturen. For å tilbakeføre dette området til utgangspunktet måtte vi kun ta ned tauet igjen.

RELATERTE BØKER