Et dukkehjem

Et dukkehjem - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
8,54 MB
FILNAVN
Et dukkehjem.pdf
ISBN
7083144431979

BESKRIVELSE

Dramaet Et dukkehjem ble utgitt 1879 og hadde premiere på Det kongelige Teater i København, 21. desember 1879. Stykket skapte furore da det utkom, og i Tyskland måtte Ibsen endre slutten, slik at Nora blir for barnas skyld. Stykket sies å være en bitende kritikk av de tradisjonelle rollene til menn og kvinner i det viktorianske ekteskapet. Et dukkehjem virker fortsatt sterkt på leseren av dramatikk og på teatergjengeren og er stadig en av verdenslitteraturens viktige tekster - som man barte må ha lest.

Dette er for eksempel sceneanvisninger, replikker, rekvisittenes symbolske betydning og retrospektiv teknikk. Dette er en fordypningoppgave om et forfatterskap. En kort biografi av Henrik Ibsen og en analyse og annmeldelse av "En folkefiende" og "Et dukkehjem".

Personene. Advokat Helmer Nora, hans hustru Har selv hatt om "Et dukkehjem".

RELATERTE BØKER