En folkefiende

En folkefiende - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
4,76 MB
FILNAVN
En folkefiende.pdf
ISBN
5087963074965

BESKRIVELSE

Skuespill i fem akter. Handlingen foregår i en kystby i det sydlige Norge, der badelege Stockmann oppdager at vannet er forurenset og helsefarlig. Han melder fra til sin bror, byfogd Peter Stockmann, som også er formann i badets styre. Doktoren tror han skal bli takket for sin oppdagelse, men broren og byens maktpersoner støtter han bare så lenge det gagner dem selv. Utgitt første gang i 1882.

Heller ikke den humoristiske tonen, og ironien bak alvoret i intrigen. En folkefiende Henrik Ibsen kunne knapt diktet bedre. Også i dramaet om Ibsen-prisen står hovedpersonene igjen, ribbet for ære. Henrik Ibsens "En Folkefiende' fra 1882 kunne vært hentet rett ut av vår hverdag, med egosentriske samfunnstopper, korrupte media, økonomisk motivert miljøkriminalitet, kollektiv utfrysing og straff av varslere, feilinformasjon, løgn og fortielser for egen vinning eller for å hindre tap av status. Pål Steigan: «En folkefiende» Den perfekte kader.

Tomas vil slå alarm, men Peter frykter konkurs. Samtidig får Tomas vite at svigerfaren i sin tid ... Tilgang for alle Tittel: En folkefiende En folkefiende (1882) Sagen er den, ser I, at den stærkeste mand i verden, det er han, som står mest alene.

RELATERTE BØKER