Teknologi og samfunn

Teknologi og samfunn - Astrid Myklebust, Vegard Mjøsund Talmo | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Astrid Myklebust, Vegard Mjøsund Talmo
DIMENSJON
10,18 MB
FILNAVN
Teknologi og samfunn.pdf
ISBN
4576182313267

BESKRIVELSE

Teknologien er en av de største drivkreftene i samfunnsutviklingen. Ny teknologi gir nye muligheter og nye utfordringer vi som samfunnsborgere må forholde oss til hver dag. Ingeniøren er en viktig samfunnsaktør og bør dermed ha god innsikt i hvordan samfunnet er bygd opp, og hvordan samfunn og teknologi påvirker hverandre. I denne etterlengtede læreboka til forkurset «Teknologi og samfunn» gjennomgår forfatterne mange sentrale tema i dette samspillet. Hva er den norske modellen? Hva påvirker vårt samfunns økonomi? Hvilken rolle spiller teknologien i klimautfordringene vi står overfor? Og hva er sammenhengen mellom teknologi og vitenskap? Boka tar også for seg hvordan teknologi utvikles, både historisk og nåtidig. Å kunne reflektere over etiske problemstillinger er viktig for den som skal jobbe med teknologisk utvikling, og et kapittel i boka er derfor viet etikken.Astrid Myklebust og Vegard Mjøsund Talmo er begge universitetslektorer ved NTNU Trondheim, der de underviser i fagene «Kommunikasjon og norsk» og «Teknologi og samfunn».

Inngår i studieprogram. Forkurs for ingeniørutdanning; Læringsutbytte.

Teknologien er en av de store drivkreftene i samfunnsutviklingen. I forkurs for ingeniørutdanning er derfor problemstillinger knyttet til den og ingeniørprofesjonen fundament. SINTEF Teknologi og samfunn integreres i andre SINTEF-institutt Målet er tettere integrasjon av samfunnsvitenskapelig og teknologisk forskning, i tillegg til en styrking av forskningsområder som helse, transport, teknologiledelse, sikkerhet, digitalisering og arbeidsliv. Kandidaten har kunnskap om samspillet mellom teknologi og samfunn, økonomi og miljø; Kandidaten kan vurdere og diskutere, muntlig og skriftlig, enkle teknologiske produkter og prosesser, og deres konsekvenser for samfunn og miljø; Kandidaten kan gjøre greie for sentrale utviklingstendenser og hovedstrukturen i norsk næringsliv Teknologi og samfunn TFL011-G.

RELATERTE BØKER