Bygmester Solness

Bygmester Solness - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Bygmester Solness.pdf
ISBN
8718533295097

BESKRIVELSE

Bygmester Solness ble utgitt 12. desember 1892. Boken forelå på engelsk, tysk og fransk omtrent samtidig med originalutgaven, og fikk god mottakelse. Med etterord av Mari Lending. Halvard Solness er byggmester og selvlært arkitekt og er gift med Aline, en kvinne fra en finere familie. Dramatikken tetner til når byggmesteren får besøk av en ung kvinne, Hilde Wangel, som han har truffet 10 år tidligere. «Jeg skal si Dem, . jeg er begynt å bli så redd, . så rasende redd for ungdommen.» (Halvard Solness, første akt)Ekstrem lavprisModernisert utgaveMini-biografiMed etterord av Mari LendingIbsen for et nytt århundreI 2006 er det 100 år siden Henrik Ibsens død. Denne boken er en del av Gyldendals utgivelsesprogram i forbindelse med Ibsen-året.Boken lanseres primo oktober 2005.

Det er især Aline som mistror sin manns mentale helse, og hun allierer seg med doktor Herdal, som skal prøve å danne seg et bilde av hans tilstand. Bygmester Solness er et skuespill i tre akter (1892) av Henrik Ibsen. Stykket er et av dikterens poetiske skriftemål, og skildrer en mann som har ofret menneskelykke, egen og andres, for sin kunst.

Regi: Terje Mærli. I rollene: Kjell Stormoen, Rut Tellefsen, Joachim Calmeyer, Minken Fosheim, Bjarne Andersen, Tone Danielsen og Pia Tellefsen. I Bygmester Solness er galskapsmotivet klart uttalt, og i dette stykket er det den mannlige hovedpersonen som gjentatte ganger stiller spørsmålet om sin egen mentale tilstand (jf.

RELATERTE BØKER