Over havet

Over havet - Isabel Allende | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Isabel Allende
DIMENSJON
5,66 MB
FILNAVN
Over havet.pdf
ISBN
9851409772527

BESKRIVELSE

Noen ganger er det vanskeligste ikke å flykte, men å vende hjem. På slutten av 1930-tallet fører den spanske borgerkrigen til at hundretusener av mennesker blir tvunget på flukt over fjellene mot Frankrike til et liv i eksil. Blant dem er gravide Roser og feltlegen Víctor Dalmau, broren til hennes avdøde kjærlighet. For å overleve må de forenes i et ekteskap som ingen av dem ønsker. Reisen mot et nytt liv starter over havet, med skipet Winnipeg, chartret av poeten Pablo Neruda. To tusen spanjoler fraktes til «det lange kronbladet av hav og snø» - Chile. Her venter en ny og utfordrende tilværelse, mens resten av Europa bryter ut i krig. Snart utspiller det seg en kamp mellom frihet og undertrykkelse. For Rose og Víctor kommer den til å prege hverdagen, mens de tålmodig ser frem til den dagen de kan vende tilbake til Spania. Men da sirkelen sluttes, viser det seg at noen ganger er det vanskeligste ikke å flykte, men å vende hjem.

Lufttrykkgradientene i atmosfæren setter opp luftstrømmer av varierende styrkegrad. Disse frakter varme og fuktighet over store avstander og fører til varierende værforhold.

Biblioteksentralens omtale . Andre September 1939 brøt andre verdenskrig ut.

RELATERTE BØKER