Fallet

Fallet - Albert Camus | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Albert Camus
DIMENSJON
7,88 MB
FILNAVN
Fallet.pdf
ISBN
5176287797081

BESKRIVELSE

«Du skjønner ikke hva jeg mener? Jeg må innrømme at jeg er sliten. Jeg mister tråden i det jeg vil si, jeg har ikke denne klare tanken lenger som mine venner gjerne roste meg for. Jeg sier venner, forresten, bare for prinsippets skyld. Jeg har ingen venner lenger, jeg har bare medskyldige. Til gjengjeld har antallet økt, de utgjør hele menneskeheten. » Pariseren Jean-Baptiste Clamence, en tidligere respektert advokat og forsvarer av de fattige og utstøtte, har etter sitt spektakulære fall søkt tilflukt i Amsterdam, i det han kaller et slags «borgerlig helvete». På den slitne havnekroen New--Mexico, hvor en velvillig tilhører av og til forviller seg inn, fortsetter han likevel å praktisere sitt yrke, om enn på en noe spesiell måte: Clamence fører her sak mot seg selv, mot sin egen lastefulle fortid, sine utskeielser og sin forfengelighet - for bare ved først å rette anklagen mot seg selv og bekjenne sin egen skyld, vil han ha retten til å felle dom over hele menneskeheten.Fallet kom ut for første gang i 1956, like før Camus mottok Nobelprisen i litteratur, og er ved siden av Den fremmede og Pesten, regnet som en av forfatterens viktigste romaner.

Noen timer etter åpning faller alle de toneangivende amerikanske indeksene markant. Den brede samleindeksen S&P 500 faller 2,81 prosent; Industritunge Dow Jones faller 2,17 prosent; Teknologitunge Nasdaq faller på 3,06 prosent Fallet Aurskog-Høland bygdetun Tønnebergveien 9, 1970 Hemnes Telefon 40 42 92 63 E-post [email protected] Personvernerklæring og informasjonskapsler Oljeprisen tar igjen noe av det kraftige fallet Prisen på olje steg med mer enn 4 prosent da handelen startet på børsene i Asia tirsdag.

Dramatisert av Bill Morrison, oversatt av Olav Angell. Instruktør: Nils Nordberg.

RELATERTE BØKER