Lederskap; person og funksjon

Lederskap; person og funksjon - Rudi Kirkhaug | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rudi Kirkhaug
DIMENSJON
4,43 MB
FILNAVN
Lederskap; person og funksjon.pdf
ISBN
9866259967884

BESKRIVELSE

Lederskap er en sentral funksjon i alle typer organisasjoner. Å være leder er meningsfylt, utviklende og utmattende på samme tid. Lederskap opptar mange, men er likevel et lite teoretisk utviklet og avgrenset fag. I «Lederskap. Person og funksjon» presenterer Kirkhaug lederskap som et fag som kan og bør læres. Men dette er ingen oppskriftsbok, snarere en oversiktsbok som gjør det mulig å finne frem til hva godt lederskap er gjennom å ha kunnskaper om bredden og dybden i faget. Forfatteren styrer unna moteord og raske løsninger, og presenterer lederskap i all sin komplekse og paradoksale virkelighet. Denne andreutgaven er gjennomgående revidert og faglig oppdatert. Enkelte deler fra førsteutgaven er fjernet, og det er tilført et eget kapittel om beslutninger og skjønn og en ny modell for lederskap. Boken henvender seg til studenter på bachelor- og masternivå. Den er også godt egnet for dagens og fremtidens ledere som trenger en konsis og grundig forståelse av fagfeltet sitt. Rudi Kirkhaug er professor i lederskap og organisasjon ved UIT Norges arktiske universitet.

I den sammenheng peker han på hva han interessant kallerde seks lederskapssyndene. Lederskap og trekk ved ledere omhandles også. Ledelse er knyttet til å ha ansvar for resultater i organisasjoner.

Lederskap opptar mange, men er likevel et lite teoretisk utviklet og avgrenset fag. I «Lederskap.

RELATERTE BØKER