Erasmus Montanus, eller Rasmus Berg

Erasmus Montanus, eller Rasmus Berg - Ludvig Holberg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ludvig Holberg
DIMENSJON
6,71 MB
FILNAVN
Erasmus Montanus, eller Rasmus Berg.pdf
ISBN
3479583088292

BESKRIVELSE

En klassiker! En klassiker er både en kunstner og et verk som har evnen til å leve ut over sin egen tid. Tidene skifter, publikum også, men et klassisk kunstverk fortsetter å tale til hver ny generasjon. Samtidig må hver ny generasjon gi verket sin mening - i lys av sin tids erfaringer og livsforståelse. Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med «serien Norske klassikere» legge forholdene til rette for at nye lesere kan oppleve de verdier som klassikerne representerer. Kommentarer og forord vil dessuten bidra til å sette innholdet inn i et bredere perspektiv. God lesning! Arno Vigmostad Forlegger Bondesønnen Rasmus Berg er blitt påkostet utdannelse i byen og hever seg over sin opprinnelige stand ved å kalle seg Erasmus Montanus. Tilbake i bygda plager han familie og venner med studentøvelser i diskusjonsteknikk. Han står i sterk kontrast til sin jordnære bror Jacob som bare er interessert i nyttig kunnskap. Med sitt akademiske jåleri holder Erasmus også på å ødelegge forholdet til sin forlovede, og familien fortviler over ham. Derfor blir han lurt inn i et narrespill av en løytnant som vil skrive ham ut som soldat. Først når det omtrent er for sent innser Erasmus hva som er best for ham selv og andre.

Når han kommer hjem etter studiene sine hever han seg selv over sin opprinelige stand ved å kalle seg selv for Erasmus Montanus. Han er en pest og en plage med alle disputtene sine.… Jeppe på Bjerget, opprinnelig Jeppe paa Bierget eller den forvandlede Bonde, er en komedie av Ludvig Holberg fra 1722.Ideen til komedien fikk Holberg fra den tyske forfatteren Jacob Bidermans roman Utopia fra 1604, som har mye av den samme handlingen som Holbergs komedie..

Hovedkonflikten udspringer af modsætningerne mellem provinsens og hovedstandens og folkets og akademikernes forskellige værdier og verdensanskuelser. "Erasmus Montanus. Eller Rasmus Berg" er den berømte karakterkomedie af Ludvig Holberg, der handler om den hjemvendte søn, Rasmus Berg, der efter sin rejse til Staden er blevet så bedrevidende, virkelighedsfjern og filosofisk, at han ikke længere er i stand til at koncentrere sig om det, der foregår på jorden. Rasmus Berg er født på en gård og er bondesønn.

RELATERTE BØKER