Sveitserstil?

Sveitserstil? - Jens Christian Eldal | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jens Christian Eldal
DIMENSJON
3,98 MB
FILNAVN
Sveitserstil?.pdf
ISBN
3143498683277

BESKRIVELSE

Alle vet hva sveitserstil er, men hva består den egentlig av? «Sveitserstilen» vokste frem fra famlende forsøk til bred blomstring på 1800-tallet. Flere av Europas fremste arkitekter tok gamle trebygningstradisjoner og nye estetiske teorier til inspirasjon for storartet nyskapning. Og det var slett ikke bare tradisjonelle byggeskikker i Sveits og Alpene som inspirerte, men vel så ofte den rike arven av bindingsverk fra middelalderen i England, Tyskland og Frankrike. Overraskende kan det være at også store italienske takutstikk var vel så viktig inspirasjon som sveitsiske tradisjonsformer. Historien om europeiske trebygningstradisjoner kan i seg selv være en stor opplevelse. Her bidrar ny kunnskap og et vell av originalkilder til å sortere synsinntrykkene og berike opplevelsen av 1800-tallets fantastiske trearkitektur, også i dens transatlantiske variasjoner. Jens Christian Eldal er en ledende ekspert på 1800-tallets trearkitektur, og i denne rikt illustrerte boken henvender han seg både til fagfolk og andre arkitekturinteresserte.

Betegnelsen er noe misvisende, da stilen i realiteten består av tradisjonelle former for trehusarkitektur hentet fra flere steder i Europa. Bruken av sveitserstil i stasjonsbygningene var med på å spre stilen ut over landet. Stasjonsbygninger i siste halvdel av 1800-t.

Bygningen er nå i privat eie og ble utvendig restaurert på 1980 tallet - Foto: Gamletrehus.no Stiltre produserer alt fra standard rektangulære kledninger til brede og kraftige vekselpaneler i rokokkostil. En av våre mer populære kledningstyper er Stiltre sin smakfulle og stilriktige kledning i Sveitserstil.

RELATERTE BØKER