Arv og miljø

Arv og miljø - Vigdis Hjorth | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vigdis Hjorth
DIMENSJON
3,18 MB
FILNAVN
Arv og miljø.pdf
ISBN
8797824467632

BESKRIVELSE

Vinner av Bokhandlerprisen og Kritikerprisen 2016Hjorths nye roman starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt. To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving.  Den handler om familiehistorien."Feberhet incesthistorie", slik beskriver Aftenpostens Ingunn Økland Vigdis Hjorths nye roman Arv og miljø. Hun skriver videre: "Det skulle ikke forundre meg om Arv og miljø blir stående som årets heftigste norske bok (…) Vigdis Hjorth har aldri spart på kruttet, men her overgår hun seg selv." Cathrine Krøger i Dagbladet gir boken terningkast 5, og uttrykker sin begeistring slik: "Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte (…) stilsikker, med sin blanding av dissekerende analyser, desperasjon og forbløffende bilder."

I dagligdagse samtaler vil fremdeles folk kunne forklare en persons væremåter, interesser og intelligens ved arv eller miljø.. Fagdebatter dreier seg ikke lenger om arv eller miljø, siden det er helt åpenbart at en ansamling av gener ikke kan bli til en ... Arv og miljø påvirker alle egenskaper ved alle organismer.I den offentlige debatt møter man ofte oppfatningen om at en gitt egenskap må påvirkes av enten arv eller miljø, noe som (biologisk sett) er en uholdbar forestilling.

Fagdebatter dreier seg ikke lenger om arv eller miljø, siden det er helt åpenbart at en ansamling av gener ikke kan bli til en ... Arv og miljø påvirker alle egenskaper ved alle organismer.I den offentlige debatt møter man ofte oppfatningen om at en gitt egenskap må påvirkes av enten arv eller miljø, noe som (biologisk sett) er en uholdbar forestilling. Denne «arv eller miljø»- eller «natur eller kultur»-debatten er sannsynligvis påvirket av at det fantes psykologiske strømninger som bare fokuserte på ... «Arv og miljø» utforsker hvem som eier en historie.

RELATERTE BØKER