En sjøens helt. Skogsmatrosen

En sjøens helt. Skogsmatrosen - Jon Michelet | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Michelet
DIMENSJON
10,85 MB
FILNAVN
En sjøens helt. Skogsmatrosen.pdf
ISBN
3741425451172

BESKRIVELSE

18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre. Med "En sjøens helt" har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Dette er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Jon Michelet skriver med kraft og autoritet, humor og varme om et emne som fortjener stor oppmerksomhet.

- Det er synd at Jon Michelet ikke ... Jon Michelet skrev til det siste og rakk å fullføre serien «En sjøens helt.» - Han var veldig stolt og letta over at han klarte det, sier kona Toril Brekke. Pris: 345,-. innbundet, 2012.

Krigerens hjemkomst. Logg inn for å skrive en anmeldelse.

RELATERTE BØKER