Stedene

Stedene - Marguerite Duras | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marguerite Duras
DIMENSJON
4,99 MB
FILNAVN
Stedene.pdf
ISBN
9361359010598

BESKRIVELSE

«Filmene jeg lager, lager jeg på det samme stedet som bøkene mine. Det er det jeg kaller lidenskapens sted. Der hvor man er stum og blind. Eller, jeg prøver å være der så mye som mulig» I denne boka snakker Marguerite Duras om steder som har vært viktige for henne: steder i livet, i barndom og voksenliv, men også steder i fiksjonen, i bøkene og filmene. Samtalen med dokumentarfilmskaper og regissør Michelle Porte ble sendt på fransk tv i 1976 og ble siden skrevet ut som bok. Det gjør at teksten bærer preg av det muntlige, av øyeblikket, av det som oppsto i møtet mellom de to samtalende. De befinner seg et sted mens de snakker. Og sammen ser de på fotografier av steder som har betydd noe for Duras. Sånn blir denne boka en dialog om å være i dialog med sitt stoff, sitt indre, verden der ute og andre mennesker. Og sånn åpner den også forståelsen av hva skriving er, og av hva det vil si å skape. Med forord av Hanne Ørstavik.

Disse byene bør du sjekke ut hvis du vil få med deg årets kirsebærblomstring. Stedene i Lillestrøm kommune. Lillestrøm kommune består av både by og land.

Vaskekluten skal finnes fram med en gang. Kanskje har du aldri tenkt på at disse stedene trenger en ekstra omgang med såpe og vann? Hvis eventyrlysten brer seg og du kunne tenke deg å se de vakreste stedene i Europa bør du lese videre.

RELATERTE BØKER