Det var DDR

Det var DDR - Astrid Sverresdotter Dypvik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Astrid Sverresdotter Dypvik
DIMENSJON
9,64 MB
FILNAVN
Det var DDR.pdf
ISBN
2875080088474

BESKRIVELSE

3. oktober 1990 vart DDR lagt ned og Tyskland samla. Denne boka byr på forteljingar om det som vart att etter DDR. Her møter du folk med merkelege, opprørande og triste historier. Alt frå stasimedarbeidarar og leiande personar i kommunistpartiet, til menneske som vart offer for eit brutalt diktatur. Alle desse historiene har sin plass i den store forteljinga om DDR. Med nærgåande portrett teiknar Astrid S. Dypvik eit levande bilete av republikken og korleis han gjekk i oppløysing hausten 1989.

Det var enkle tider - du ble fortalt hva du skulle gjøre, du visste hvor grensene gikk, og folk hadde arbeid. Noen mennesker liker ideen med et sterkt regime som sier hva, når og hvordan du skal gjøre ting. Den tyske dokumentarserie "DDR - Livet bag muren" gårderimod fra makroniveau til mikroniveau og fortæller historien omog med de mennesker, der levede i DDR, mennesker der viser sig atvære udstyret med de samme længsler, håb, behov og frygt, som alleandre mennesker.

De fem områdene som hadde utgjort det området som ble DDR var blitt oppløst og erstattet med femten distrikter (Bezirke) i 1952; USA, Storbritannia og Frankrike anerkjente ikke det femtende distriktet: Øst-Berlin. Det var her desperate østtyskere hoppet ut fra leilighetene sine for å komme ut av DDR da regimet bygget Berlin-muren i 1961. I dag er dette området et eneste stort museum, det viktigste ... Stasi var det hemmelige politiet i Øst-Tyskland (DDR); undertrykkelses- og overvåkningsorganet til kommunistpartiet Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED).

RELATERTE BØKER