Wabi sabi

Wabi sabi - Oliver Luke Delorie | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Oliver Luke Delorie
DIMENSJON
10,58 MB
FILNAVN
Wabi sabi.pdf
ISBN
1219951917846

BESKRIVELSE

Lengter du etter et enklere og roligere liv? Finn sjelefred med den urgamle japanske filosofien wabi sabi, som betyr "ydmyk skjønnhet", og er det motsatte av overfladisk bruk og kast. Gjenstander og opplevelser trenger ikke å være perfekte for å være vakre og meningsfulle. Wabi sabi handler om å oppdage skjønnheten og harmonien i det enkle, ufullstendige, defekte og det som stadig endres. Det handler også om å lære seg å la ting fare, for å kunne føle mer glede og mening i hverdagen. Wabi sabi er også et estetisk konsept hvor tidens merker integreres i objektet i stedet for å rettes opp. Alt er tross alt forgjengelig. Resultatet er den karakteristiske vakre og røffe asymmetri som kjennetegner japansk arkitektur, innredning og kunst. Boken tar også opp andre begreper som er grunnleggende i den japanske levemåten, blant annet ikigai ("grunnen til å stå opp om morgenen") og shinrin-yoku ("skogbading"). Denne vakkert illustrerte boken er den perfekte gaven til alle som er nysgjerrige på japansk livsfilosofi - og som ønsker seg et roligere og enklere liv.

Like a rock shaped by the churning sea, the silhouette of a rugged arctic mountain ridge. More about our studio All Wabi Sabi pieces are made by hand in our workshop in Tromsø.

Molte arti giapponesi negli scorsi millenni sono state influenzate dallo Zen e dalla filosofia Mahayana, in particolare la contemplazione dell'imperfezione, il flusso costante e l'impermanenza di tutte le cose. Tali arti possono essere esempio di un'estetica wabi-sabi.

RELATERTE BØKER