Når vi døde vågner

Når vi døde vågner - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
12,84 MB
FILNAVN
Når vi døde vågner.pdf
ISBN
6378011049971

BESKRIVELSE

Henrik Ibsens siste stykke, «Når vi døde vågner», kom ut i 1899. Med etterord av Erling Sandmo.Arnold Rubek er en feiret og aldrende billedkunstner. Han har oppnådd stor internasjonal berømmelse gjennom skulpturen «Oppstandelsens dag». Modellen til denne skulpturen var Irene. Hun hadde sterke følelser for Rubek, men disse ble ikke gjengjeldt. Når så den gifte Rubek mister sin kunsteriske skaperevne, får han det for seg at Irene er nøkkelen til hans kreative åre.«Det uopprettelige ser vi først når - Når vi døde vågner [ ...] Vi ser at vi aldri har levet..» (Irene, andre akt.)

akt) Parallellvisning Sammenlign ulike versjoner av teksten. Tekstarkiv og bakgrunnsstoff.

Samme året ble min morfar født som sønn av den kjente fortelleren og stutkjenneren Bjørgulv Myhola i Bygland. Innledning til Når vi døde vågner. UTGIVELSE.

RELATERTE BØKER