Jeppe paa Bierget, eller Den forvandlede Bonde

Jeppe paa Bierget, eller Den forvandlede Bonde - Ludvig Holberg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ludvig Holberg
DIMENSJON
10,33 MB
FILNAVN
Jeppe paa Bierget, eller Den forvandlede Bonde.pdf
ISBN
4388596720479

BESKRIVELSE

En klassiker! En klassiker er både en kunstner og et verk som har evnen til å leve ut over sin egen tid. Tidene skifter, publikum også, men et klassisk kunstverk fortsetter å tale til hver ny generasjon. Samtidig må hver ny generasjon gi verket sin mening - i lys av sin tids erfaringer og livsforståelse. Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med «serien Norske klassikere» legge forholdene til rette for at nye lesere kan oppleve de verdier som klassikerne representerer. Kommentarer og forord vil dessuten bidra til å sette innholdet inn i et bredere perspektiv. God lesning! Arno Vigmostad Forlegger I Jeppe på Bierget møter vi en alkoholisert bonde. Han klager over sin strenge kone Nille, som stadig straffer ham med pisken "Mester Erik". En dag sender hun Jeppe ut for å kjøpe såpe. På veien drikker Jeppe bort alle pengene og sovner fullstendig utslått i grøften. Noen rikfolk som kommer forbi, bestemmer seg for å more seg på Jeppes bekostning. De kler ham opp som en adelsmann og legger ham i baronens seng. Blir Jeppe da en god herre, undertrykt som han har vært?

Enkelte av hans komedier, som Jeppe paa Bierget og Erasmus ... Jeppe på Bjerget eller Den forvandlede bonde (moderne dansk retskrivning) Køb bogen her ... "Nej, min gode hr.

Komediens titelfigur er fæstebonde i den fiktive landsby Bjerget på Sjælland og i klemme mellem sin kone Nille og ridefogeden.Nille er meget hård mod Jeppe, fordi han drikker pengene op og så elsker hun sin krabask Mester Erik.Desuden ydmyges han socialt ved at hun ligger i med degnen. Om Jeppe paa Bierget. Jeppe paa Bierget eller Den forvandlede Bonde ble oppført første gang på Den Danske Skueplads i 1722.

RELATERTE BØKER