Et dukkehjem

Et dukkehjem - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
7,73 MB
FILNAVN
Et dukkehjem.pdf
ISBN
6125628113918

BESKRIVELSE

Dramaet Et dukkehjem ble utgitt 1879 og hadde premiere på Det kongelige Teater i København, 21. desember 1879. Stykket skapte furore da det utkom, og i Tyskland måtte Ibsen endre slutten, slik at Nora blir for barnas skyld. Stykket sies å være en bitende kritikk av de tradisjonelle rollene til menn og kvinner i det viktorianske ekteskapet. Et dukkehjem virker fortsatt sterkt på leseren av dramatikk og på teatergjengeren og er stadig en av verdenslitteraturens viktige tekster - som man barte må ha lest.

Hun fortjener han ikke, hvis hun går bak ryggen hans. Det er han som er anmeldt. Et Dukkehjem er et af den norske forfatter og dramatiker Henrik Ibsens hovedv rker.

Roger Grosvold. Temajournalist. ET DUKKEHJEM Læreren leser/ forteller en kort innledning og viser ev.

RELATERTE BØKER