Hariton Pushwagner; biografien

Hariton Pushwagner; biografien - Petter Mejlænder | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Petter Mejlænder
DIMENSJON
7,64 MB
FILNAVN
Hariton Pushwagner; biografien.pdf
ISBN
2391580548148

BESKRIVELSE

"Kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse" - VG «Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.» "Hariton Pushwagner" er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår. Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning. Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv.

Dette er den første fullstendige biografien om kunstneren, og han har selv bidratt med mye hittil ukjent materiale, i følge forlaget Kagge. Tirsdag 04.12.2018 får vi besøk av forfatteren av biografien som vil si noen ord om boken. Hariton Pushwagner (Hariton etter Hare Krishna, Pushwagner etter supermarkedenes trillevogner, født Terje Brofos; 2.

Pushwagners siste ønske for biografien var at den skulle gå rett på sak, ... Biografien om Hariton Pushwagner vil være til salgs i museumsbutikken og Petter Mejlænder vil også være til stedet for å signere boken i etterkant av foredraget. Museet holder kveldsåpent til 22:00.

RELATERTE BØKER