Salafisme i Norge

Salafisme i Norge - Marius Linge, Sindre Bangstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marius Linge, Sindre Bangstad
DIMENSJON
8,38 MB
FILNAVN
Salafisme i Norge.pdf
ISBN
7413016597288

BESKRIVELSE

I muslimske land har totalitære regimer og krig skapt grobunn for ulike varianter av salafisme, og i sin mest ekstreme form, terrorgrupper som al-Qaida og ISIL. Salafi-bevegelsen har sitt utspring i Saudi-Arabia og sikter på å gjenskape et islamsk idealsamfunn. I vår del av verden appellerer salafisme til unge søkende , og i Norge har det kommet til uttrykk gjennom forkynnelsesorganisasjonen Islam Net og den militante gruppen Profetens Ummah. I perioden mellom 2012 og 2016 tok noen fra dette miljøet skrittet over fra forkynnelse til væpnet kamp i den brutale syriske borgerkrigen. Denne boken gir en innføring i salafismens historie, ideologi og tiltrekningskraft. Den viser forholdet mellom salafisme og salafi-jihadisme og vektlegger de politiske og sosiale omstendighetene som lå til rette for bevegelsens vekst, både ute i verden og her hjemme i Norge. Marius Linge (f. 1980) er doktorgradsstipendiat på OsloMet - Storbyuniversitetet, Seksjon for mangfoldsstudier ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. Linge forsker på religiøsitet blant muslimer med en gatekriminell fortid. Han er medforfatter av boken Unge muslimske stemmer (Universitetsforlaget 2018) og har skrevet flere artikler om salafisme og forholdet mellom sunni- og sjiamuslimer. Sindre Bangstad (f. 1973) er sosialantropolog og forsker I ved KIFO (Institutt for kirke, religion- og livssynsforskning) i Oslo, og gjort feltarbeid blant muslimer i Cape Town i Sør-Afrika, og i Oslo, Norge. Bangstad har skrevet en rekke bøker på norsk og engelsk om blant annet sekularisme, islamofobi og rasisme. I 2019 ble Bangstad tildelt den amerikanske antropologiforeningen AAAs Anthropology In The Media Award (AIME) for sitt bidrag til formidling av antropologisk kunnskap og innsikt gjennom mediene.

Den senare har gett namn åt wahhabismen och anses ... Islamisme i Norge. I dette innlegget vil jeg peke på enkelte sider ved islamisme eller også kalt salafisme.

Muhammeds samtidige og de to generationer efter ham ... Bok: Salafisme i Norge - Historien om Islam Net og Profetens Ummah (2020) Boken gir en innføring i salafismens historie, ideologi og tiltrekningskraft - forholdet mellom salafisme og salafi-jihadisme og de politiske og sosiale omstendighetene som lå til rette for bevegelsens vekst. Sufisme er en betegnelse for den islamske mystikken. Sufismen oppstod som en asketisk bevegelse i dagens Irak på 600- og 700-tallet og bygger på tanken om den rene gudskjærlighet og gudserfaring.

RELATERTE BØKER