Menneskekroppen

Menneskekroppen - Olav Sand, Øystein V. Sjaastad, Egil Haug, Jan G. Bjålie | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Sand, Øystein V. Sjaastad, Egil Haug, Jan G. Bjålie
DIMENSJON
7,58 MB
FILNAVN
Menneskekroppen.pdf
ISBN
3523532156484

BESKRIVELSE

Revidert utgave av Menneskekroppen - fysiologi og anatomi.Denne boken, som er en videreføring av tidligere utgaver av Menneskekroppen (1998 og 2006), er primært beregnet på studenter ved bachelorutdanningen i sykepleie, men passer også for andre grupper innenfor høyere utdanning. Boken gir en grunnleggende forståelse av fysiologiske prinsipper, menneskekroppens bygning og organenes virkemåter. Det er foretatt en betydelig oppdatering av stoffet når det gjelder faglige nyvinninger. Oppdateringene er spesielt omfattende innenfor emnet immunologi. Boken dekker fullt ut nylig definerte krav til læringsutbytte og faginnhold for emnet Anatomi, fysiologi og biokjemi i bachelorutdanningen i sykepleie. Boken er rikt illustrert og inneholder en rekke kliniske eksempler, som viser hva som skjer når de regulerende mekanismene ikke lenger fungerer som de skal. Et stort antall spørsmål og margtekster understreker viktige sider ved emnene.

Hva kaller vi en som er spesialist på anatomi? Anatom. Menneske (Homo sapiens) er en art med tobeinte primater (Primates) i familien av store aper (Hominidae) og tilhører menneskeslekten (Homo). Det vitenskapelige navnet kommer fra latin og betyr «det kloke mennesket».

Her kan du lese om hvordan den er bygd opp og fungerer når vi er friske. På bruker vi som Sand et al. i "Menneskekroppen, huden som eksempel for å illustrere hvordan organene er bygget opp.

RELATERTE BØKER