Frøken Island

Frøken Island - Audur Ava Ólafsdóttir | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Audur Ava Ólafsdóttir
DIMENSJON
6,99 MB
FILNAVN
Frøken Island.pdf
ISBN
1665900687378

BESKRIVELSE

Året er 1963. Island har 177 000 innbyggere og én nobelprisvinner. Bokens heltinne, Hekla, er en ung poet som kommer fra utkantstrøket Dalir. Etter å ha pakket de få eiendelene sine og en skrivemaskin, setter hun kursen mot Reykjavik. Der skal hun bli forfatter. Hun flytter inn i en leilighet sammen med den homofile barndomskameraten Jón John. Vennskapet styrkes av en felles opplevelse av utenforskap. Hekla skaffer seg en dagjobb slik at hun kan skrive om natten, i all hemmelighet. Slik må det bli i et samfunn hvor menn fødes som poeter og kvinner får tilbud om å være frøken Island. Allerede i konfirmasjonsalderen tar menn på seg den uunngåelige rollen som genier. Det spiller ingen rolle om de skriver eller ikke. Kvinner blir kjønnsmodne og får barn, derfor kan de ikke skrive.

Han strever med å akseptere seg selv, og ikke minst må han takle folks antipati mot homofile. Kjøp Frøken Island fra Tanum Året er 1963. Island har 177 000 innbyggere og én nobelprisvinner.

Vennskapet styrkes av en felles opplevelse ... «Frøken Island er en bok full av drøm og lengsel, litteratur og kjærlighet, om samfunnets og tradisjonenes hemmende grep, men fremfor alt om emansipasjon, om å bli og stå opp for seg selv til tross for alle begrensende normer og forventninger. Det blir også et tilbakeblikk på 1900-tallet, både på og utenfor Island. «Dråpa» av Gerður Kristný Vi blir kjent med dette Eddadiktet gjennom en jotunkvinnes øyne, hvor hun erobres av ... Fröken Island framstår på så sätt som historiskt trovärdig och läsaren dras inte med i att studsa upp och reagera.

RELATERTE BØKER