Oslo under andre verdenskrig

Oslo under andre verdenskrig - Nils Petter Thuesen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils Petter Thuesen
DIMENSJON
9,2 MB
FILNAVN
Oslo under andre verdenskrig.pdf
ISBN
8579242912800

BESKRIVELSE

Denne boken gir kronologisk, dag for dag, en oversikt over alt det som skjedde i Oslo under den andre verdenskrig. Spesielle, dramatiske hendelser har fått sine egne kapitler. Boken omtaler arrestasjoner, henrettelser, sabotasjeaksjoner og bombeangrep. Dagliglivet under okkupasjonen har fått bred omtale i boken: Matkøer, rasjonering, alle slags forbud, villagriser, tyverier og hamstring. Dette er den mest omfattende bok som er skrevet om Oslo under krigen og er en viktig bok for alle som vil lære mer om Oslos historie. Spesialartikler om: Invasjonen 9. april 1940, Bombefrykt og panikk 10. april, Nordahl Griegs siste dag i Oslo, Melkestreik og henrettelser, Eksplosjonen på Filipstad, Matauk og villagriser, Pelle-gruppas aksjoner, Bombene mot Victoria Terrasse, Feiringen av frigjøringsdagene i mai 1945 og kong Haakons tale 7. juni 1945.

En av dem ligger under Ruseløkka skole, og var en del av et større antall bunkere i bydelen. Idretten var en viktig del av norsk sivil motstand under 2. verdenskrig.

Artikkelen er satt opp kronologisk, og tanken er at ... Tunnel fra andre verdenskrig åpnet på Hovedøya i Oslo Historisk tunnelanlegg under Hovedøya åpnet igjen. Anlegget er bygd av den tyske okkupasjonsmakten og har vært brukt som tilfluktsrom i forbindelse med flyangrep. Andre verdenskrig var en global krig som varte fra 1939 til 1945.

RELATERTE BØKER