Norsk etymologisk ordbok

Norsk etymologisk ordbok - Yann de Caprona | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Yann de Caprona
DIMENSJON
9,10 MB
FILNAVN
Norsk etymologisk ordbok.pdf
ISBN
6943596315796

BESKRIVELSE

Visste du at flere geografiske ord er hentet fra menneskekroppen, eller at mange norske sjøtermer er lånt fra lavtysk og nederlandsk, og at en stor del av det militære ordforrådet går tilbake til italiensk og fransk?Denne ordboka viser til ordenes opprinnelse innen 57 temaer, alt fra fuglenavn til farger, mat, musikk, idrett, religion, økonomi, matematikk og psykologi. Uansett hva slags forhold du har til ord og språk, er det flust med detaljer og opplysninger for enhver. Man kan: finne den opprinnelige betydningen til ordet, se hvilke veier ordene har vandret før de har kommet inn i det norske språk, betydningsutvikling, beslektede ord på andre språk og eventuelle ord som norsk har lånt derfra, spennvidden i slektskapet, kulturhistoriske fakta og anekdoter knyttet til det oppsøkte ordet. Yann de Caprona har svensk mor og fransk-amerikansk far. Han er oppvokst i Italia og studerte historie, geografi og økonomi ved Sorbonne-universitetet i Paris. Siden 1985 har han bodd i Oslo. Han snakker flytende fransk, italiensk, engelsk, svensk og norsk, og har studert latin og nygresk. Tidligere har han arbeidet i Utenriksdepartementet og Norges Røde Kors. I dag jobber han i Riksrevisjonen.

1991; økt utg. Norwegisch-Dänisches etymologisches Wörterbuch, 1910, 2.

NORSK ETYMOLOGISK ORDBOK TEMATISK ORDNET Vår pris 545,-(portofritt). Med "Norsk etymologisk ordbok" er utarbeidet av Yann de Caprona og viser til ordenes opprinnelse innen 57 temaer, alt fra fuglenavn til farger, mat, musikk,.. Norsk etymologisk ordbok - Tematisk ordnet, av Yann de Caprona.

RELATERTE BØKER