En hyllest til sauen

En hyllest til sauen - Anna Blix | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anna Blix
DIMENSJON
7,30 MB
FILNAVN
En hyllest til sauen.pdf
ISBN
9545008332332

BESKRIVELSE

Se for deg et gjengrodd Norge. Der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet. Et Norge der sauefjøsene like gjerne kan ligge i Polen, fordi dyrene ikke går ute, og fôret uansett importeres. Et Norge der det ikke lenger går an å få tak i strikkegarn av norsk ull og der fenalåret kommer fra Namibia. Et Norge der sauekjøttet er så billig at vi gir det til hundene våre - ikke til gjestene på julaften. Er det et realistisk scenario? I En hyllest til sauen forteller biolog Anna Blix den norske sauens fascinerende historie. Gjennom 5000 år har den vært en hjørnestein i bygde-Norge. I dag er den del av et marginalisert norsk jordbruk. Hva har vi mistet på veien? spør Blix. Og ikke minst: Kan dette lille dyret bli redningen vår i en framtid med klimaendringer og befolkningsvekst? Denne boka er for deg som er interessert i landbruk, men kanskje ikke vet hva en fôrenhet er. For deg som er opptatt av bærekraft, for deg som strikker, for deg som spiser mat. Og for deg som liker ulv - eller hater den.

Hva har vi mistet på veien? spør Blix. Men sjølv om «En hyllest til sauen» er ei ganske smålåten og snill bok, er den på ingen måte ufarleg: Den har tydelege politiske argument som landets landbrukspolitikarar snarast bør ta stilling til, og den legg fram gode grunnar til at sauebønder, som driv mindre enn storfebønder med stordriftsfjøs og dyrkjøpte mjølkerobotar, kan bli leiestjerner i det nye norske landbruket. Kjøp En hyllest til sauen fra Bokklubber Se for deg et gjengrodd Norge. Der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet.

Hva har vi mistet på veien? I En hyllest til sauen forteller biolog Anna Blix den norske sauens fascinerende historie. Gjennom 5000 år har den vært en hjørnestein i bygde-Norge.

RELATERTE BØKER