En hyllest til sauen

En hyllest til sauen - Anna Blix | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anna Blix
DIMENSJON
5,59 MB
FILNAVN
En hyllest til sauen.pdf
ISBN
6200210258441

BESKRIVELSE

Se for deg et gjengrodd Norge. Der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet. Et Norge der sauefjøsene like gjerne kan ligge i Polen, fordi dyrene ikke går ute, og fôret uansett importeres. Et Norge der det ikke lenger går an å få tak i strikkegarn av norsk ull og der fenalåret kommer fra Namibia. Et Norge der sauekjøttet er så billig at vi gir det til hundene våre - ikke til gjestene på julaften. Er det et realistisk scenario? I En hyllest til sauen forteller biolog Anna Blix den norske sauens fascinerende historie. Gjennom 5000 år har den vært en hjørnestein i bygde-Norge. I dag er den del av et marginalisert norsk jordbruk. Hva har vi mistet på veien? spør Blix. Og ikke minst: Kan dette lille dyret bli redningen vår i en framtid med klimaendringer og befolkningsvekst? Denne boka er for deg som er interessert i landbruk, men kanskje ikke vet hva en fôrenhet er. For deg som er opptatt av bærekraft, for deg som strikker, for deg som spiser mat. Og for deg som liker ulv - eller hater den.

Og ikke minst: Kan dette lille dyret bli redningen vår i en framtid med klimaendringer og befolkningsvekst? Denne boka er for deg som er interessert ... "En hyllest til sauen" er hennes første og hittil eneste bok. Innledningsvis i sin bok nevner Anna Blix heldigvis torsken.

Hva har vi mistet på veien? spør Blix. Men sjølv om «En hyllest til sauen» er ei ganske smålåten og snill bok, er den på ingen måte ufarleg: Den har tydelege politiske argument som landets landbrukspolitikarar snarast bør ta stilling til, og den legg fram gode grunnar til at sauebønder, som driv mindre enn storfebønder med stordriftsfjøs og dyrkjøpte mjølkerobotar, kan bli leiestjerner i det nye norske landbruket. Kjøp En hyllest til sauen fra Bokklubber Se for deg et gjengrodd Norge. Der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet.

RELATERTE BØKER