Sydpolen

Sydpolen - Roald Amundsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roald Amundsen
DIMENSJON
8,56 MB
FILNAVN
Sydpolen.pdf
ISBN
9643335455083

BESKRIVELSE

Kappl pet om Sydpolen utspant seg den antarktiske sommeren 1911-12, da en britisk og en norsk ekspedisjon konkurrerte om bli de f rste mennesker til n den geografiske Sydpolen i Antarktis. Den norske Fram-ekspedisjonen under ledelse av Roald Amundsen benyttet seg av tte menn og 118 hunder og var fremme ved polpunktet 14. desember 1911 etter 57 dagers marsj fra basen Framheim i Hvalbukta, via Axel Heiberg-breen opp til Polarplat et. Allerede den 25. januar 1912 kom alle de fem sydpolfarerne tilbake til Framheim etter 99 dagers ekspedisjon. Ekspedisjonen var planlagt i minste detalj. Med unntak av den for tidlige starten ble den gjennomf rt uten store problemer. Amundsen som f rstemann p Sydpolen har f tt stor symbolsk betydning i Norge. Samtidig st r det dramatiske kappl p med Robert Scotts ekspedisjon som en av de store hendelsene i internasjonal polarhistorie. Tekst og bilder i denne boken er hentet fra PDF lagt ut av Nasjonalbiblioteket basert p utgaven utgitt p Gyldendal Norsk Forlag 1942.

januar 2018 kl. 22.00 norsk tid når min turmakker Jan Sverre Sivertsen og jeg Sydpolen, med to timers margin, etter 66 dager og 1450 kilometer ute på isen i Roald Amundsens rute fra 1911. 8.

Det finnes noe mose og gress som overlever i de barske forholdene, og to blomstrende planter. Norge utvider Dronning Maud Land helt frem til Sydpolen. I en ny stortingsmelding om norske interesser og politikk i Antarktis strekker Norge for første gang grensen helt sør, og «tar» selve polpunktet. Solens høyde i Sydpolen i dag.

RELATERTE BØKER