Skriving på norsk som andrespråk

Skriving på norsk som andrespråk - Anne Golden, Elisabeth Selj | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Golden, Elisabeth Selj
DIMENSJON
10,73 MB
FILNAVN
Skriving på norsk som andrespråk.pdf
ISBN
8053227453538

BESKRIVELSE

Hvilke utfordringer møter unge og voksne som skal skrive på norsk, og som har et annet morsmål?Hvordan kan lærere best vurdere tekstene deres og bidra til å utvikle skrivekompetansen?Hvilke kunnskaper har vi om skriving på et andrespråk?Denne boka handler om skriving og om det å undervise i skriving når norsk er andrespråk, i ungdomsskole og videregående skole, i voksenopplæring og høyere utdanning. Forfatterne undersøker hva som kjennetegner andrespråksskrivernes tekster, hva det innebærer å være en andrespråksskriver, både i utdanningen og på fritiden, hvilke rammer som finnes for skrivingen og vurderingen av den, og de viser hvordan man kan forbedre skriveopplæringen med utgangspunkt i innsikter fra denne forskningen.Forfatterne er forskere innen andrespråk og andrespråksskriving ved ulike høgskoler og universiteter. De har også relevant undervisningserfaring. Boka er aktuell for forskere, studenter og lærere innen norsk som andrespråk og tilgrensende fagfelt.

Å skrive på et andrespråk kan være utfordrende. ...

ikke ta for gitt at alle elever har de samme referanserammene når det gjelder norsk kultur og samfunnsliv. Å skrive på et andrespråk kan være utfordrende.

RELATERTE BØKER