Informasjonskompetanse

Informasjonskompetanse - Vibeke Bårnes, Mariann Løkse | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vibeke Bårnes, Mariann Løkse
DIMENSJON
3,43 MB
FILNAVN
Informasjonskompetanse.pdf
ISBN
5508228138095

BESKRIVELSE

Informasjonskompetanse er en uunnværlig håndbok for studenter som skal skrive eksamensoppgaver, essay, tidsskriftartikler og større avhandlinger. Boka viser blant annet hvordan man: Får mest mulig ut av fagbibliotekenes mange tilbud Foretar effektive kildesøk på Internett og i elektroniske databaser Refererer til ulike kilder Siterer andres arbeider i egne tekster Vurderer påliteligheten av elektroniske kilder Bruker fotnoter og andre former for henvisninger Unngår kopiering og juks Setter opp korrekte og fullstendige litteraturlister Organiserer innsamlede kilder på en oversiktlig måte strukturerer skriveprosessen Denne nye utgaven av Informasjonskompetanse inneholder et nytt kapittel om læringsstrategier. Forfatterne har i tillegg utvidet og oppdatert alle øvrige kapitler fra førsteutgaven (2011). Forfatterne har i mange år undervist nye studenter i litteratursøk, kildekritikk og referansehåndtering.

I denne artikkelen vil vi drøfte ulike sider ved informasjonskompetanse. Fagområdet informasjonskompetanse har både generiske og fagspesifikke Informasjonskompetanse vil si at dere skal lære å finne, gjenbruke og henvise til informasjon dere bruker i skoleoppgavene deres.

Altså bruk av informasjon i Informasjonskompetanse er en uunnværlig håndbok for studenter som skal skrive eksamensoppgaver, essay, tidsskriftartikler og større avhandlinger. Boka viser blant annet hvordan man: Får mest mulig ut av fagbibliotekenes mange tilbud Foretar effektive kildesøk på Internett og i elektroniske databa... Søk & Skriv inneholder materiale om informasjonssøk og akademisk skriving, og er rettet mot studenter som skal skrive oppgaver på bachelor- og masternivå. Bakgrunn: Informasjonskompetanse er nødvendig for at sykepleiere og sykepleierstudenter skal kunne arbeide kunnskapsbasert.

RELATERTE BØKER