Hva er sakprosa

Hva er sakprosa - Johan L. Tønnesson | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan L. Tønnesson
DIMENSJON
3,83 MB
FILNAVN
Hva er sakprosa.pdf
ISBN
8495016792574

BESKRIVELSE

Ny utgave av fruktbar og perspektivrik innføring i sakprosaens verden."hva er SAKPROSA" fører leseren inn i en rik tekstverden som rommer både rutetabeller, e-post, essays, historieverk og lærebøker. Med engasjement og innsikt diskuterer forfatteren hva som er sakprosaens særtrekk, hvordan vi kan forstå slike tekster, hvordan de virker og hvorfor de er så viktige. Sakprosaen utgjør selve limet i moderne samfunn, hevder Tønnesson, og forklarer hvorfor vi må ha en klar bevissthet om sakprosaens egen sak: For at den skal kunne utøve sin funksjon best mulig, må den styrkes både som kommunikasjon, kunnskap og skrivekunst."For det er nettopp den snedige kombinasjonen av saklighet og polemisk kraft som gjør denne boken så leseverdig." Ivo de Figueiredo, AftenpostenLes hele anmeldelsen her: http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article2291484.ece"Fruktbar og perspektivrik innføring i et felt i medgang" Kåre Bulie, DagbladetLes hele anmeldelsen her: http://www.dagbladet.no/kultur/2008/03/10/529250.htmlLes Tønnessons kronikk i Dagbladet 8. mars 2008 her:http://www.dagbladet.no/kultur/2008/03/08/529126.htmlNettsiden til forskningsmiljøet Norsk sakprosa er sakprosasiden.no Facebookside: https://www.facebook.com/sakprosa?fref=ts«hva er SAKPROSA» får du også som e-bok hos nettbokhandlerne.

Men dagboka er jo noe for seg selv, og er på grenseland mellom sakprosa og episke. hva er sakprosa Page 2 Tuesday, February 12, 2008 3:26 PM hva er sakprosa Universitetsforlaget har utfordret noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. hva er ... J eg fikk et tilbud fra Cappelen Damm om å skrive lettlest sakprosa for serien Leseløvene.

I tillegg forholder de seg til en mengde sakprosatekster, særlig i form av lærebøker. Men selv om elevene både er brukere og produsenter av sakprosa, har den funksjonelle sakprosaen hatt liten plass i opplæringen.

RELATERTE BØKER