Leksikon om lys og mørke

Leksikon om lys og mørke - Simon Stranger | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Simon Stranger
DIMENSJON
6,41 MB
FILNAVN
Leksikon om lys og mørke.pdf
ISBN
2160557201518

BESKRIVELSE

«Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet (terningkast 6)Vinner av Bokhandlerprisen 2018!Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry Rinnan til å bli en av norgeshistoriens mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hovedkvarteret til Rinnan etter krigen, i huset som ble stående som selve symbolet på ondskap?Da forfatter Simon Stranger får vite at hans kones familie har bodd i huset der Rinnanbanden holdt til, det beryktede Bandeklosteret, begynner han å grave frem historien til Komissar-familien, både de som overlevde, og de som ble drept. Arbeidet stiller ham overfor menneskeheten på sitt mørkeste, og romanens nedslag i livet til Henry Rinnan viser hvilke konsekvenser ydmykelser, utenforskap og sinne kan få. Samtidig vokser en annen fortelling frem, om overlevelse, samhold og hvordan leve videre.I denne storslåtte og ambisiøse romanen, setter Simon Stranger sammen brikker som spenner over et århundre og berører de vakreste og vondeste sidene ved menneskelivet.«Mesterlig og grufullt ...» Stein Roll, Adresseavisen (terningkast 6)«Simon Stranger har skrevet drivende og vakkert om noe som er grusomt. Vi må aldri glemme.» Anders Neraal, BOK365 (terningkast 6)«Oppsiktsvekkende vellykket (...) et helstøpt litterært verk.» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)«Sterk roman der en snublestein leder til en familiehistorie hvor Henry Oliver Rinnan står sentralt.» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende«Simon Stranger har skrevet en medrivende og leken dokuroman om krysningspunktene mellom familiehistorien og krigshistorien. Måtte denne boka få mange, og ikke minst unge, lesere!» Janneken Øverland, Klassekampen

Bogens opbygning er meget speciel, men opdelingen af kapitlerne efter alfabetet giver bogen et præg af både nytænkning og fascination. Kjøp Leksikon om lys og mørke. «Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet (terningkast 6) Vinner av Bokhandlerprisen 2018! Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry ... Leksikon om lys og mørke lydbok.

Terningkast 6: «Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet. Terningkast 6: «Mesterlig og grufullt …» Stein Roll, Adresseavisen .

RELATERTE BØKER