Folket

Folket - Tor Bomann-Larsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Bomann-Larsen
DIMENSJON
11,78 MB
FILNAVN
Folket.pdf
ISBN
3299709675105

BESKRIVELSE

Folket danner det dramatiske høydepunkt i historien om det moderne Norges første kongepar.Det andre selvstendige bindet om kong Haakon og dronning Maud begynner i 1896 da det nygifte paret må forlate sitt drømmeslott Appleton i England og flytte inn som leietagere i København. En bitter familiestrid ender ni år senere med at de holder inntog på et ubebodd slott i et kongerike hvor de hverken har familie, slekt eller venner. Bare et folk som jubler dem imøte.Leseren trekkes inn i en beretning der menneskelige utviklingslinjer veves sammen med kampen om ideologisk og militært verdensherredømme, der monarker av Guds nåde slåss på vikende front mot folkenes krav om demokrati. Sommeren 1905 blir en ung familiefar tilbudt rollen som redningsmann for en liten nasjon på randen av krig.Tor Bomann-Larsen lar ingen sten ligge urørt. Han har gjennomsøkt kongelige arkiver fra Windsor til Moskva, fra Stockholm til København, fra Hannover til Oslo. Hver eneste hendelse er belagt med nye kilder og nye fortolkninger. Her får vi vite, ikke bare hvorfor Norge valgte prins Carl og prinsesse Maud, men hvorfor de valgte Norge - for seg selv og for sitt eneste barn.Folket er boken om 1905, om vårt kongehus og om oss.Tor Bomann-Larsen ble tildelt Brageprisen 2004 for boken Folket.

For arbeiderbevegelsen var ikke framskrittstroen nødvendigvis koblet til fortidsdyrking. Mottoet var «Alt det gamle vi med jorden jevner».

Du kan ge ditt bidrag genom att bedöma översättningsförslag och andra ändringsförslag ovan. Lexikonet bygger ursprungligen på Lexins svensk-engelska och engelsk-svenska lexikon.

RELATERTE BØKER