Solaris korrigert

Solaris korrigert - Øyvind Rimbereid | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Rimbereid
DIMENSJON
4,79 MB
FILNAVN
Solaris korrigert.pdf
ISBN
6368476305723

BESKRIVELSE

Årets bok, årets dikt: Tildelt Kritikerprisen 2004 for beste skjønnlitterære utgivelse og kåret til årets dikt av NRK/P2s lyttere og kritikerpanel. Nytt opplag i februar 2020.Diktsamlingen Solaris korrigert, og særlig det lange titteldiktet, har satt et sjeldent avtrykk i den litterære offentligheten i løpet av de femten årene som er gått siden boken først ble utgitt. I tillegg til litterære priser og strålende anmeldselser ble Solaris korrigert innlemmet som tjuefemte og nyeste verk da listen over "Norsk litterær kanon" ble presentert på litteraturfestivalen i Lillehammer i 2007. Titteldiktet har ligget til grunn for flere sceniske framstillinger, bl.a. en opera med musikk av Øyvind Mæland i 2013 og en teaterforestilling på Det Norske Teatret i 2015, i regi av Peer Perez Øien og med Ane Dahl Torp i den eneste rollen. Oppsetningen vant flere Hedda-priser, bl.a. for årets beste forestilling. Solaris korrigert er oversatt til tysk og til svensk, og et utdrag av titteldiktet er oversatt til fransk. I Rimbereids langdikt gir en navnløs robot-operatør i siddy Stavgersand i året 2480 et poetisk avtrykk av en tid der oljebrønnene i Nordsjøen er gått tomme og der teknologi og miljøendringer preger menneskenes liv. Diktet er formulert i et framtidig vestnorsk som samler i seg elementer fra språkene som omgir Nordsjøen. Det står med én fot i apokalypsen og én i utopien, og med sitt fokus på hvordan livet leves og arter seg i en framtid der de valg vi gjør nå, har fått ubønnhørlige følger, føles det minst like relevant nå i år 2020 som det føltes da det første gang ble utgitt.Anmelderne skrev:«Øyvind Rimbereid representerer noe helt nyskapende. Det kommer ut bøker som denne bare en gang per generasjon.»Paal-Helge Haugen, Fædrelandsvennen

Jeg forsøkte å skrive så realistisk som mulig om fremtiden. Den digitale versjonen av Solaris korrigert ligg lenger ned på sida. I ei tid da vi alle har fått ordre om å bure oss inne i kvar vår heim bak kvar vår skjerm fordi verda der ute er herja av ein usynleg fiende, er parallellen til Øyvind Rimbereids framtidsvisjon Solaris korrigert påfallande.

Noveller 1993. Priser og nominasjoner 2017: Aschehougprisen 2017: Diktartavla 2013: Gyldendalprisen 2013: Kritikerprisen 2013: Nominert til Brageprisen 2013: Nominert til Ungdommens kritikerpris «Solaris korrigert» Stavangerfolk, især journalister og diktere, har en usvikelig tro på muligheten for å skrive som man snakker.

RELATERTE BØKER