Solaris korrigert

Solaris korrigert - Øyvind Rimbereid | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Rimbereid
DIMENSJON
9,22 MB
FILNAVN
Solaris korrigert.pdf
ISBN
2813635191371

BESKRIVELSE

Årets bok, årets dikt: Tildelt Kritikerprisen 2004 for beste skjønnlitterære utgivelse og kåret til årets dikt av NRK/P2s lyttere og kritikerpanel. Nytt opplag i februar 2020.Diktsamlingen Solaris korrigert, og særlig det lange titteldiktet, har satt et sjeldent avtrykk i den litterære offentligheten i løpet av de femten årene som er gått siden boken først ble utgitt. I tillegg til litterære priser og strålende anmeldselser ble Solaris korrigert innlemmet som tjuefemte og nyeste verk da listen over "Norsk litterær kanon" ble presentert på litteraturfestivalen i Lillehammer i 2007. Titteldiktet har ligget til grunn for flere sceniske framstillinger, bl.a. en opera med musikk av Øyvind Mæland i 2013 og en teaterforestilling på Det Norske Teatret i 2015, i regi av Peer Perez Øien og med Ane Dahl Torp i den eneste rollen. Oppsetningen vant flere Hedda-priser, bl.a. for årets beste forestilling. Solaris korrigert er oversatt til tysk og til svensk, og et utdrag av titteldiktet er oversatt til fransk. I Rimbereids langdikt gir en navnløs robot-operatør i siddy Stavgersand i året 2480 et poetisk avtrykk av en tid der oljebrønnene i Nordsjøen er gått tomme og der teknologi og miljøendringer preger menneskenes liv. Diktet er formulert i et framtidig vestnorsk som samler i seg elementer fra språkene som omgir Nordsjøen. Det står med én fot i apokalypsen og én i utopien, og med sitt fokus på hvordan livet leves og arter seg i en framtid der de valg vi gjør nå, har fått ubønnhørlige følger, føles det minst like relevant nå i år 2020 som det føltes da det første gang ble utgitt.Anmelderne skrev:«Øyvind Rimbereid representerer noe helt nyskapende. Det kommer ut bøker som denne bare en gang per generasjon.»Paal-Helge Haugen, Fædrelandsvennen

«Solaris korrigert» stammer fra Øyvinds Rimbereids diktsamling ved samme navn (2004). Diktsyklusen "Solaris korrigert" fra 2004, der han skaper et eget fremtidsspråk, er også blitt teaterstykke som ble satt opp på Det Norske Teatret med Ane Dahl Torp i hovedrollen Teateranmeldelse: «Solaris korrigert». Dahl Torp og Miljeteig har også samarbeidet tidligere, med en tolkning av «Haugtussa» på Det Norske Teatret i 2013. "Solaris korrigert er kanskje den mest oppsiktsvekkende diktboka som har kommet, ikke bare i år, men på mange år." Torunn Borge, Dagsavisen.

Leservurderinger (0) Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering. Nyeste ebøker.

RELATERTE BØKER