Maria og Magdalena

Maria og Magdalena - Johan Galtung | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan Galtung
DIMENSJON
9,62 MB
FILNAVN
Maria og Magdalena.pdf
ISBN
5198861936935

BESKRIVELSE

Det var i syvende klasse på folkeskolen det skjedde, i 1943. Vi hadde hørt lidelseshistorien mange ganger og blitt fortalt om troens gave. Men to sider av historien rev og slet i meg. En streng far som ofrer sin sønn. Et Romerrike somundertrykker det landet Jesus ble født inn i, Jødeland, slik tyskerne undertrykket Norge. Og når lidelsen er over er Jesus død, men Faderen og Romerriket overlever; like strengt opptatt av å dømme levende og døde, og av å undertrykke jøder. Min hjerne nektet å godta dette. Og mitt hjerte åpnet seg for Jesus, Det Gode Mennesket, et forbilde for alle, og et fritt Jødeland, som et fritt Norge. Jeg ønsket en annen, alternativ, lidelseshistorie! I dette dramaet er den båret frem av to sterke kvinner. Magdalena er nær mannen hun elsker, Jesus, betatt av hans gjerninger. Maria er nær sønnen hun elsker, Jesus, stolt over hans gjerninger. Men hun er også nær en gud hun påvirker gjennom forbønn; alt satt på spissen ved at hennes egen sønn skal ofres av Faderen hun også tror på. Så legger de sine planer, med mye kvinnelist. Noen ganger på kant av meglingens bud om å hjelpe frem det beste i partene snarere enn det de mener er til alles beste. Og feller sin kristen-dom, til fordel for Jesus som et lysende gjerningenes forbilde, ikke som .frelse", og et uavhengig Jødeland.

Sendes senest i morgen. Kjøp boken Maria og Magdalena av Johan Galtung (ISBN 9788230014837) hos Adlibris.com.

Matteus 28:1 - "Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven." Maria Magdalena var en av Jesu disipler, men er ikke med på listene i evangeliene der Jesu nærmeste disipler regnes opp. Ifølge Det nye testamentet var hun tilstede ved to av de viktigste hendelsene i Jesu liv: korsfestelsen og oppstandelsen.

RELATERTE BØKER