Språket som vart norsk

Språket som vart norsk - Ivar Berg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ivar Berg
DIMENSJON
12,73 MB
FILNAVN
Språket som vart norsk.pdf
ISBN
2689660016930

BESKRIVELSE

Ei kortfatta, engasjert innføring i språkhistoria frå urnordisk til 1800-talet.Denne boka fortel historia om språket me kallar norsk. Ho byrjar på eit tidspunkt då det slett ikkje er opplagt at det var same språket som me snakkar i dag, og fylgjer det fram til 1800-talet og dei tradisjonelle dialektane. Forfattaren gjev ei innføring i språkhistorie som fagdisiplin, korleis me kan finna ut noko om eldre språk, og korleis språkhistoria kan forklara trekk ved moderne norsk. Framstillinga fylgjer hovudlinene i utviklinga av både skrift og tale, med ekstra vekt på gamalnorsk og språket i den norrøne litteraturen, og mellomnorsk, då mange av endringane til dei norske dialektane skjedde. Boka er studentvenleg med gode forklaringar av sentrale omgrep, refleksjonsspørsmål og ei rekkje tekstdøme. Dimed høver ho godt som pensum på emne i norsk ved universitet og høgskular.Ivar Berg er professor i nordisk språkvitskap ved Institutt for språk og litteratur, NTNU. Han forskar på korleis norsk språk har utvikla seg gjennom historia og underviser i bl.a. språkhistorie, grammatikk og dialektar. Berg har gjeve ut ei rekkje vitskaplege artiklar om ulike sider ved norsk språkhistorie.

0 Språkfamilie: Norsk språk hører til den indo-europeiske ... Godt norsk i 1 000 år. Men med stadige endringer i måten vi snakker, globalisering og internasjonalt sterk engelsk dominans - hvor mange år har det norske målet før det går på dunken? Det er ingen grunn til pessimisme, ifølge Akselberg.

Norsk, islandsk, færøysk, dansk og svensk er nordiske språk. Les om hva disse språka har felles og hvilke forskjeller som fins mellom dem. Hva som definerer norsk kultur, og hvilke verdier som er norske, har vært sommerens store debatt.

RELATERTE BØKER