Utfordrende atferd og utviklingshemning

Utfordrende atferd og utviklingshemning - Børge Holden | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Børge Holden
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Utfordrende atferd og utviklingshemning.pdf
ISBN
3530552355002

BESKRIVELSE

Nærmere halvparten av alle som har utviklingshemning og som får omsorgstjenester, har problematisk eller utfordrende atferd. Denne boken er den første som skrives om temaet ut fra den faglige tilnærmingen som har best dokumenterte behandlingsresultater, nemlig atferdsanalyse. I atferdsanalysen forklares atferd ved hjelp av konkrete hendelser både i de ytre omgivelsene og i våre indre tanker og følelser. Derfor kan også språklige faktorer være avgjørende for atferd, enten den oppfattes som normal eller problematisk. Boken gir innblikk i ulike årsaker til utfordrende atferd, behandlingsperspektiver - fra psykoterapi til miljøtiltak - og forebygging. Etikk og lovverk vies stor plass og er grundig oppdatert i denne andre utgaven av boken.

Problematisk og utfordrende atferd er ødeleggende for personen selv og påvirker andre. Atferdene utgjør en utfordring for andre. Studieplan, videreutdanning i forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos personer med utviklingshemming, 2016-2017 Pensumlister 2019-2020: Pensumlister høst 2019, Videreutdanning i forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemning, VID Sandnes Utfordrende atferd og DRO, regelfølging og tegnøkonomi hos en mann med autisme og moderat psykisk utviklingshemming.

Sammenhengen mellom psykisk lidelse og utfordrende atferd er kompleks Atferdsvansker er sterkest assosiert med angst og psykose Avdelingen har en ny leder fra januar 2017 som selv har videreutdannelse i «forebygging av utfordrende atferd hos mennesker med psykisk utviklingshemming» og er engasjert for implementering av PAS. Det har blitt jobbet en del med endring av personalets holdninger og økning av faglig forståelse og kompetanse for at de skal ha tro på tiltaket, være engasjert og opprettholde tiltakene med ... Emosjoner og atferd.

RELATERTE BØKER