Religion i skolen

Religion i skolen - Marie Steine von der Lippe, Sissel Undheim | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marie Steine von der Lippe, Sissel Undheim
DIMENSJON
12,44 MB
FILNAVN
Religion i skolen.pdf
ISBN
9803180635911

BESKRIVELSE

I hvilken grad skal læreren ta hensyn til elevenes religion- og livssynsbakgrunn? Er det nok rom for uenighet i religions- og livssynsfaget? Og hvilken rolle bør faget spille i elevenes demokratiske dannelse? I «Religion i skolen» drøfter forfatterne hva det vil si å undervise om religion og livssyn i en sekulær og flerkulturell skole. De gir ulike svar på spørsmålet om hva som bør være lærerens overordnede perspektiv. De viser hva religionsbegrepet kan og bør romme i klasserommet. Og de diskuterer hvilke konkrete kunnskaper, holdninger og ferdigheter faget kan bidra til å utvikle hos elevene. Alle forfatterne er aktive forskere på feltet, og flere har deltatt i det offentlige ordskiftet om hva religions- og livssynsfaget bør være. Her presenterer de sitt forskningsbaserte syn på fagets innhold. De trekker inn historiske og internasjonale perspektiver, og de ser det norske religionsfaget i en større europeisk sammenheng. Øvrige bidragsytere: Wanda Alberts, Trine Anker, Bengt Ove Andreassen, Oddrun Marie Hovde Bråten, Lars L. Iversen, Camilla Stabel Jørgensen, Torjer Olsen, Geir Skeie og Jon Magne Vestøl.

I 1997 innførte Regjeringen faget KRL (kristendom, religion og livssyn). Det ble erstattet av RLE (religion, livvsyn og etikk) i 2008.

Fram til 2012 var Den norske kirke statskirke i Norge. religion ikke skal være relevant i skolen (se også Jensen 2013:139,146). Dette kan i første omgang betragtes som en gensidig tilpasning mellem skole, forældre og børn, og kan stemme overens med den måde, man i mange af forældrenes hjemlande håndterer religion i skolen.

RELATERTE BØKER