Hvitverk

Hvitverk - Athena Farrokhzad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Athena Farrokhzad
DIMENSJON
3,81 MB
FILNAVN
Hvitverk.pdf
ISBN
8764223196643

BESKRIVELSE

I «Hvitverk» turneres utsagn om vold og hvithet, i en dialog mellom familiemedlemmer som er bundet til hverandre gjennom revolusjonens og migrasjonens erfaring. Diktjeget kommer bare til orde gjennom sitater hun selv har plassert i familiens munner, sitater der hun vekselsvis anklages og tas i forsvar. «Hvitverk» er et korverk som aldri lar spørsmålet om opphav og ansvar stivne til ett svar, og som gang på gang skriver fram undertrykkelsens grunnvilkår: «Broren min sa: Det eneste språket du kan fordømme overgrepet på er overgriperens språk / og overgriperens språk er et språk oppfunnet for å rettferdiggjøre overgrepet». «Hvitverk» har blitt dramatisert og er oversatt til dansk, engelsk, ungarsk, rumensk - og i ferd med å oversettes til gresk, kurdisk, kinesisk, persisk og islandsk.

Foto: Khashayar Naderehvandi. Svenske Athena Farrokzhads debut «Hvitverk» er høyst lesevennlige dikt for folk som ellers ikke leser lyrikk.

Diktjeget kommer bare til orde gjennom sitater hun selv har plassert i familiens munner, sitater der hun vekselsvis anklages og tas i forsvar. I debutantdiktboka Hvitverk av den svenske debattanten, kommunisten og poeten Athena Farrokhzad kjem dei ulike spenningane i ein innvandrarfamilie til syne gjennom ein nennsam sitatmosaikk. Ein kan raskt slå fast: Her møter ein ein drivande energi og ei veldig sterk utsegnskraft.

RELATERTE BØKER