Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse

Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse - Dag Solstad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Solstad
DIMENSJON
4,68 MB
FILNAVN
Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse.pdf
ISBN
2174757593859

BESKRIVELSE

SOLSTAD-KLASSIKER: Høsten 1968 står en nybakt lektor på jernbanestasjonen i Larvik. Han skal snart begynne i sin første jobb, og har et sterkt ønske om å bli en normal og nyttig samfunnsborger, med jobb, familie og leilighet. Få år senere trekkes han inn i det som skal bli AKP (ml). I mange år domineres hans liv av Partiet, som han fortsatt er medlem av da han nedtegner sin beretning om disse årene. Han er 42 år gammel, skilt, hybelboer, og Kina er ikke lenger Den store Utopi. Kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet (2006) Nominert til Nordisk råds litteraturpris

kom ut i 1982 var mottagelsen overveldende, og romanen er blitt stående som et av Solstads hovedverker. Kjøp Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land fra Tanum Høsten 1968 står en nybakt lektor på jernbanestasjonen i Larvik. Han skal snart begynne i sin første jobb, og har et sterkt ønske om å bli en normal og nyttig samfunnsborger, med jobb, familie og leilighet. Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land : roman solstad, dag bok Nedlasting Gymnaslærer_Pedersens_beretning_om_.pdf Les på nettet.

Litteraturen på 1970-tallet skulle oppfordre til klassekamp! Med romanen Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land (1982) tar Solstad på mange måter et oppgjør med fundamentet for sosialrealismen. Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse. roman.

RELATERTE BØKER