Det medfødte språket

Det medfødte språket - Noam Chomsky | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Noam Chomsky
DIMENSJON
4,98 MB
FILNAVN
Det medfødte språket.pdf
ISBN
3008816162678

BESKRIVELSE

Er språk natur eller kultur?Hva er unikt ved menneskets språkevne?Det medfødte språket forteller om et viktig aspekt ved det å være et menneske, nemlig vårt instinkt til å lære og bruke språk. Boken er en inngangsport til Chomskys språkvitenskapelige forfatterskap.Språkforskeren Noam Chomsky (1928-) er vår tids mest innflytelsesrike språkforsker. Han har gjennom en lang karriere tatt til orde for at menneskets språkevne er medfødt. I denne boken gjør han noen utsnitt fra språkfilosofiens historie fra Descartes til Humboldt, og argumenterer for at mennesket har en grunnleggende kreativ språkevne som skiller oss fra dyr og maskiner. Språkevnen er universell, og et viktig forskningsspørsmål for Chomsky har vært å undersøke hva denne universelle evnen faktisk består av.Bok nr. 69 i serien Cappelens upopulære skrifter. Boken er oversatt av Inger Sverreson Holmes og har et forord av Terje Lohndal.

Bokas engelske originaltittel, «Cartesian linguistics» fra 1968, gir derimot bare vage assosiasjoner til ex.phil og rasjonalitetens aforisme, «jeg tenker, altså er jeg», uten at man umiddelbart skjønner hva René Descartes har med lingvistikk ... Det medfødte språket Et kapittel i den rasjonelle tenkningens historie Av Noam Chomsky Oversatt av Inger Sverreson Holmes. Takk til Jeg utførte denne forskningen mens jeg var ... Kjøp 'Det medfødte språket, et kapittel i den rasjonelle tenkningens historie, a chapter in the history of rationalist thought' av Noam Chomsky fra Norges raskeste nettbokhandel.

Ingá Máijá Sara fikk råd fra helsestasjonen om å snakke norsk heller enn samisk med toåringen sin, fordi barnet gjorde det dårlig i en språktest. Et samlet fagmiljø reagerer og slår fast: Det beste for barn er at foreldrene snakker det språket de selv kan best. Det medfødte språket er eit essay som på norsk fyller åttiåtte små boksider pluss eit noteverk på trettito (den lengste noten går over to sider).

RELATERTE BØKER