Vilhelms værelse

Vilhelms værelse - Tove Ditlevsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tove Ditlevsen
DIMENSJON
11,23 MB
FILNAVN
Vilhelms værelse.pdf
ISBN
3499027266463

BESKRIVELSE

"Vilhelms værelse" er en nøkkelroman om ekteskap og skilsmisse, om kjærlighet og galskap, om frykt, ømhet og ondskap. Lise Mundus og hennes mann, redaktør Vilhelm Mogensen, har gjennom tyve år vært bundet til hverandre i et spenningsmønster av tiltrekning og frastøting. Hver for seg har de makt til å ødelegge andre, før de ødelegger seg selv. Etterord ved Arild Linneberg.

I erindringsromanene Barndom, Ungdom, Gift og Vilhelms værelse (1967-1975), forteller hun om oppveksten i København, om forfatterdebuten og gjennombruddet, om sine mange ekteskap og sin narkomani.Ditlevsen var flere ganger innlagt på psykiatrisk sykehus. Kjøp Vilhelms værelse fra Bokklubber Lise Mundus og hennes mann, redaktør Vilhelm Mogensen, har gjennom tyve år vært bundet til hverandre i et spenningsmønster av tiltrekning og frastøting. Hver for seg har de makt til å ødelegge andre, før de ødelegger seg selv. Vilhelm 1 Erobreren var hertug av Normandie i 1035-1087 og konge av England i 1066-1087.

Vesterbro var et arbeiderstrøk preget av mellomkrigstidens arbeidsledighet, som også formet Ditlevsens oppvekst i 5. etasje i bakhuset i Hedebygade 30A.

RELATERTE BØKER