Å forstå avisa

Å forstå avisa - Yngve Benestad Hågvar | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Yngve Benestad Hågvar
DIMENSJON
9,75 MB
FILNAVN
Å forstå avisa.pdf
ISBN
3282867008139

BESKRIVELSE

Slik leser DU avis Både norsklærere og studenter ønsker å analysere avistekster. Nå får de eksperthjelp. Å forstå avisa er et etterlengtet svar på et behov hos både norsklærere og studenter i journalistikk, nordisk og mediefag. Da skolereformen Kunnskapsløftet ble innført høsten 2006, fikk norsklærerne større muligheter til å bruke pressetekster i undervisningen og lære elevene å lese dem kritisk. Men det fantes ingen norsk lærebok som gav pedagogiske eksempler på slike analyser, derfor skrev Hågvar denne boka. Tekst og tanke Nå har høgskolelektoren tatt saken i egne hender og skrevet en enkel innføring i diskursanalyse av pressetekster, der hoveddelen av boka er viet analyser. Pressetekstene er hentet fra ulike sjangere i Aftenposten, Dagbladet og VG. Også nettavisene er med. Jeg vil vise hvordan man kan lese mye mer ut av pressetekstene enn bare faktainnholdet, forklarer Hågvar. Hovedbudskapet er at tekstene alltid vil bære med seg spor av bestemte tenkemåter, og at de dermed også konstant er med på å bekrefte eller stille spørsmål ved våre egne tenkemåter. Sammensatte tekster Hågvar mener det er spesielt viktig å se på skrift, bilder og layout som en sammensatt enhet. Ja, man kan ikke tolke meningen i en artikkel uten å ta høyde for hva som er avbildet, hvor bildet er plassert, osv. Dessuten spiller konteksten en viktig rolle. Dette kan man lese mye om i boka, avslutter forfatteren. Yngve Benestad Hågvar er høgskolelektor og underviser i norsk språk og stil ved Journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo.

Da skolereformen Kunnskapsløftet ble innført høsten 2006, fikk norsklærerne større muligheter til å bruke pressetekster i undervisningen og lære elevene å lese dem kritisk. Nå får de eksperthjelp. Å forstå avisa er et etterlengtet svar på et behov hos både norsklærere og studenter i journalistikk, nordisk og mediefag.

Å forstå avisa er et etterlengtet svar på et behov hos både norsklærere og studenter i journalistikk, nordisk og mediefag. SISTE NYTT 5. juni 2020 | 600 tonn stein og 100 sand ga ny lekepark på Herefoss; 5.

RELATERTE BØKER