Fyrstikkleken ; Morgen i appelsingult ; Mannen som visste hva han gjorde ; Smørbukk på skolen

Fyrstikkleken ; Morgen i appelsingult ; Mannen som visste hva han gjorde ; Smørbukk på skolen - Agnar Mykle | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Agnar Mykle
DIMENSJON
8,31 MB
FILNAVN
Fyrstikkleken ; Morgen i appelsingult ; Mannen som visste hva han gjorde ; Smørbukk på skolen.pdf
ISBN
4736395108355

BESKRIVELSE

Det utgis fire dramatekster i denne boka, to av dem har aldri vært publisert tidligere. Fyrstikklek er Agnar Mykles litterære debut. Det ble utgitt av Arbeiderteatret - en selvstendig underavdeling av AOF i 1947. Utgivelsen besto av kopierte hefter som ble distribuert til organisasjonens amatørteaterlag. Teksten som publiseres her, er hentet fra et slikt hefte. Morgen i appelsingult ble utgitt på Tiden Forlag i 1951. Agnar Mykle arbeidet da som teaterkonsulent i AOF og også denne teksten var i utgangspunktet tenkt for amatørgruppene innenfor organisasjonen. Mens Morgen i appelsingult tar for seg livets ende, nemlig dommedag, tar Mannen som visste hva han gjorde for seg livets begynnelse, nemlig unnfangelsen. Også dette stykket var beregnet på AOFs teateramatører. Det ble aldri utgitt av organisasjon, trolig fordi stykket må ha blitt til rundt 1952/53 da Mykle sluttet som teaterkonsulent. Smørbukk på skolen er en tekst for dukketeater, beregnet på et voksent publikum. Agnar Mykle var en pioner innenfor denne teaterformen i Norge. Han drev sin egen profesjonelle gruppe - Norsk Dukketeater. Men det finnes ingen opplysninger om at han oppført dette stykket. Teksten er vanskelig å tidfeste, men den måten Smørbukk kvernes gjennom det norske skolesystemet på, har paralleller til pornografi-anklagene og rettsaken Agnar Mykle var gjennom i 1957. Smørbukk på skolen er derfor trolig skrevet like i etterkant av rettssaken.

Det er et polemisk og... Inneholder: Fyrstikkleken, Morgen i appelsingult, Mannen som visste hva han gjorde og Smørbukk på skolen.; Vidarforlaget; 2015: Hjemme hos Smørbukk, om og med Agnar Mykles dramatikk for barn. Inneholder: Hjemme hos Smørbukk, Julegaven fra Afrika, Gjete kongens harer, Robin Hood, Ali Baba og Doktor Faustus og djevlene; Vidarforlaget Kjøp Lasso rundt fru Luna fra Bokklubber «En høy, vadefuglaktig mann» stiger inn i nattoget på Østbanestasjonen i Oslo.

Read reviews from world's largest community for readers.... Det utgis fire dramatekster i denne boka, to av dem har aldri vært publisert tidligere. Fyrstikklek er Agnar Mykles litterære debut.

RELATERTE BØKER