Det hun visste

Det hun visste - Lydia Davis | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lydia Davis
DIMENSJON
6,43 MB
FILNAVN
Det hun visste.pdf
ISBN
3963916217757

BESKRIVELSE

The collected stories of Lydia Davis kom ut i 2009, og vi har fått lov til å sette sammen vårt eget utvalg av 45 tekster, valgt ut fra hennes fire tekstsamlinger Break it down, Almost no memory, Samuel Johnson is indignant og Varieties of disturbance. Utvalget er vedoversetter Johanne Fronth-Nygren. Hun har også skrevet et etterord somintroduserer leseren for Davis forfatterskap.Lydia Davis' fortellinger er beskjedne, opptar ikke store plassen, smykker seg ikke med etablerte genrebetegnelser, påstår ikke å ha svar på spørsmålene de stiller, avgrenserseg til det infraordinære, det som er så hverdagslig at det stort sett passererubemerket under radaren. Flyktige tanker, automatiske gester, tilfeldigekommentarer, ubevisste utelatelser, mangel på tilstedeværelse. Med presisjonsynliggjør hun det usynlige. Med klarhet gjengir hun det uklare. Derfor blirdet lett til at man etter å ha lest Davis stadig sammenligner dagligdagsesituasjoner med fortellingene hennes. Fortellingene antar arketypiskekvaliteter, dagliglivet byr på illustrasjoner av dem. Det er fristende å si atman begynner å se verden gjennom "daviske" øyne.

Anna rister på hodet: - Jeg synes det var en stygg måte å forklare det til et barn. Det hun visste - utvalgte fortellinger book. Read reviews from world's largest community for readers.

Read reviews from world's largest community for readers. The collected stories of Lydia Davis kom ut i 2009,... Kjøp Det hun visste fra Cappelendamm I denne boken presenteres for første gang på norsk et utvalg av Lydia Davis' mangeårige forfatterskap.

RELATERTE BØKER