Seks dager i april

Seks dager i april - Stein Arne Nistad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stein Arne Nistad
DIMENSJON
9,75 MB
FILNAVN
Seks dager i april.pdf
ISBN
7505456079254

BESKRIVELSE

Seks dager i april er et historisk drama, men også fortellingen om menneskers kjærlighet, tro, overbevisning og valg. Skomakeren Andreas bor i Ofoten på småbruket Bakkan i Pundsvik sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken. Den 9. april 1940 seiler ti tyske krigsskip inn fjorden. Maskinisten Karl er ombord i jageren Erich Köllner. Han forlot kjæresten Liesel i Frankfurt, i en felles tro på at Hitler og at krigen skal skape et nytt og bedre Europa. Den tyske flåten massakrerer de norske panserskipene Eidsvoll og Norge inne på Narvik havn, før tyske styrker besetter byen. I løpet av de neste seks dagene blir den fredfylte fjorden skueplass for de uten sidestykke mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Karl, Andreas og Gunvor blir en del av en hendelser ingen av dem hadde kunnet forestille seg. Det handler om å overleve - men også om å gjøre valg og følge en overbevisning det er mulig å leve videre med. Seks dager i april er et diktverk men også en fortelling om virkelige hendelser og personer. Den er tro mot historiske fakta og øyenvitneskildringer. Bakteppet for Seks dager i april er angrepet på Norge og slaget om Narvik, men fortellingen handler like mye om alle krigers galskap. Den er derfor uhyggelig relevant også i dag. Romanen er den første i en serie med tema fra krigen i Nord-Norge. Neste bind Den tapte våren utgis i september 2016.

Ira er tysk/jødisk og flyttet fra Tyskland til Norge i 1980. Bokbad «Seks Dager i April» med forfatteren og tidsvitnet Gunvor Nistad (fra ca. 13.20) Alle historia kjem fra en plass ved redaktør for «Seks dager i april» Birgit Holm Aas Det tyske perspektivet ved MD PhD Ira Ronit Hebold Haraldsen Ira er tysk/jødisk og født og utdannet i etterkrigstidens Tyskland. Seks dager i april og slaget om Narvik ved Harald Isachsen, krigshistoriker og forfatter på Nobels Fredssenter i Oslo 12.

Den 9. april 1940 seiler ti tyske krigsskip inn fjorden.

RELATERTE BØKER