Bergenstoget plyndret i natt!

Bergenstoget plyndret i natt! - Jonathan Jerv | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jonathan Jerv
DIMENSJON
5,7 MB
FILNAVN
Bergenstoget plyndret i natt!.pdf
ISBN
1519833820941

BESKRIVELSE

Det hele starter en gusten januardag i Oslo. De to uatskillelige studiekameratene Åge Heiberg og Johan Bratt funderer over livet fra sofaen på stamkafeen Grand. «Aldri hender det noe, vi går bare her og smuldrer langsomt opp. Det ene året ligner det andre ...» Så - i desperat pengemangel og med trang til å leve farlig - bestemmer de to seg for å plyndre Bergenstoget natt til 1. april, i håp om at politiet vil tro det er aprilsnarr og falsk alarm. Forfølgelsen og etterforskningen vil komme til å bli håpløst forsinket. Med seg på laget får de det høyst originale firkløveret fra Bergen: Biologen, Tiurjegeren, Prikken og Bokseren. Men ikke alt går etter planen denne påskenatten på vidda ... Bergenstoget plyndret i natt! ble første gang utgitt i 1923 og har siden blitt stående som selve opptakten til fenomenet «påskekrim» i Norge. De fleste som er interessert i kriminallitteratur vet også at det bak pseudonymet Jonathan Jerv skjulte seg to kulturpersonligheter: Nordahl Grieg og Nils Lie. Sistnevnte skrev også et forord om hvordan boken ble til og hvorfor den satte Norge på hodet.

Jonatan Jerv er et fellespsevdonym for lyrikeren Nordahl Grieg og Nils Lie, senere kjent som forlagskonsulent og oversetter.Nordahl Grieg hadde nettopp bak seg Rundt Kap det Gode Haab, en liten diktsamling som ikke akkurat hadde ... BERGENSTOGET . PLYNDRET I NATT! En skulle se godt etter for å finne, med svært liten skrift, «av Jonathan Jerv», som var det forfatternavnet Nordahl og Nils hadde valgt å dekke seg bak ... Bergenstoget plyndret i natt er en norsk-tysk film fra 1928 etter en roman med samme navn av Jonathan Jerv (psevdonym for Nordahl Grieg og Nils Lie)..

Jonathan Jerv er et felles pseudonym for Nordahl Grieg og Nils Lie. De skrev hvert sitt kapittel i denne spenningsromanen som skulle bli starten for begrepet påskekrim. I desperat pengemangel og med trang til å leve farlig bestemmer de to studiekameratene Åge og Johan seg for å plyndre Bergenstoget natt til 1.

RELATERTE BØKER