Oda!

Oda! - Ketil Bjørnstad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ketil Bjørnstad
DIMENSJON
8,51 MB
FILNAVN
Oda!.pdf
ISBN
6749293499045

BESKRIVELSE

ODA! er dokumentarromanen om Oda Krohg, embetsmannsdatteren som ble Kristiania-bohemens kvinnelige lederskikkelse . et ideal for mange, dyrket som en myte. Men hvem var Oda Krohg? En nytenker, en banebryter? Eller en ulykkelig malerinne, et offer for mennenes visjoner om kvinnen og den frie kjærlighet, splittet mellom rollene som skjøge og madonna?Mange av samtidens fremste kunstnere og forfattere ble merket av henne. Edvard Munch, Jappe Nilssen, Hans Jæger, Sigbjørn Obstfelder, Gunnar Heiberg og ikke minst Christian Krohg, som ble hennes ektemann.I denne medrivende beretningen har Ketil Bjørnstad gjendiktet det som hendte med henne, og det som han tror har hendt.

juni 1860 i Åsgårdstrand, død 19. oktober 1935 i Oslo) var en norsk maler.Hun fikk lite formell kunstutdannelse, men absorberte raskt kunnskap fra kunstnermiljøet hun ble en del av.

Hun utførte gode bestillingsportretter, viktigst er det vakre og vennlige portrettet av Johanne Dybwad. Gjennom hele livet, med noen vanskelige avbrudd, arbeidet Oda Krohg nært sammen med ektefellen Christian. Oda Lasson Krohg (født 11.

RELATERTE BØKER